Indonesias president beklager smog

Jakarta (NTB-AFP): Indonesias president Susilo Bambang Yudhoyono ber Singapore og Malaysia om unnskyldning for smogen som skyldes skogbrenning på Sumatra.

- Som president i Indonesia ber jeg om unnskyldning for det som er skjedd, og jeg ber om forståelse fra folket i Singapore og Malaysia. Vi aksepterer at det er vårt ansvar å håndtere problemet, sa Yudhoyono mandag.

Beklagelsen var et forsøk på å roe ned situasjonen etter at det utviklet seg til en ordkrig mellom de tre landene. På ett tidspunkt beskyldte en indonesisk minister folk i Singapore for å være barnslige.

Brannene som raser på Sumatra har skapt den verste miljøkrisen i Singapore på minst ti år. Smogen fra brannene ligger som et tjukt teppe over boliger og skyskrapere i øystaten.

I Malaysias hovedstad Kuala Lumpur nådde forurensningen rekordnivåer mandag. Skoler både i hovedstaden og andre provinser har måttet stenge, mens myndighetene ba foreldre holde barna innendørs.

Smogen blir et problem hvert år mellom juni og september når plantasjer og bønder setter fyr på skogen for å dyrke jorda, trass i at det er forbudt. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.