*Nettavisen* Nyheter.

Indonesisk åtteåring har stumpet røyken

Jakarta (NTB-AFP): Indonesiske Ilham pleide å røyke mer enn en tjuepakning om dagen, men nå har han greid å slutte. Ingen stor sak kanskje, - hadde det ikke vært for at Ilham bare er åtte år gammel.

Han hadde røykt siden han var fire, og i mars i år begynte han å få voldsomme raseriutbrudd da foreldrene nektet ham sigaretter. Nå har han roet seg ned og er tålmodig nok til at foreldrene kan lese for ham på sengen, opplyste barnevernet i Indonesia torsdag.

- Han har stumpet røyken, men det er fare for at han vil begynne å røyke igjen hvis han ikke får støtte hjemme, sa barnevernets talsmann Arist Medeva Sirait. Ilhams far, som også har sluttet å røyke, vurderer å sende gutten til en muslimsk kostskole med strengt røykeforbud.

Røyking blant småbarn er ikke helt uvanlig i Indonesia. I 2010 ble en toåring på øya Sumatra avvent fra tobakken etter at et opptak der han sugde i seg røyk fra en sigarett, ble lagt ut på nettstedet YouTube.

Foreldrene til toåringen medga at barnet røykte opp til 40 om dagen, skriver nyhetsbyrået AFP. Indonesia har ifølge Verdens helseorganisasjon WHO en høyere andel røykere blant sine barn enn noe annet land. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.