Meklingen starter 27. juni, og fristen går ut ved midnatt natt til 28. juni. Dersom det ikke blir enighet i meklingen, vil det bli streik på flyteriggområdet, opplyser Industri Energi.

Meklingen omfatter medlemmer på flyttbare offshoreinnretninger, samt plattformboring på permanent plasserte innretninger på norsk sokkel.

Industri Energi har varslet Riksmekleren og Norges Rederiforbund om plassoppsigelse for 937 medlemmer på flyteriggavtalen.

Størstedelen av bedriftene og installasjonene det gjelder, er på kontrakt for Equinor. Også operatørselskapene Aker BP, Vår Energi og Shell kan bli rammet ved en eventuell konflikt, opplyser Industri Energi.

For høye krav

– Tross tegn på stigende aktivitet, sliter rigg- og borenæringen fortsatt med krevende markeder. Det er ikke grunnlag for et lønnsoppgjør i nærheten av de kravene som arbeidstakerne fremsatte, sier Norges Rederiforbunds forhandlingsleder Jakob Korsgaard fra Maersk Drilling i forbindelse med bruddet i forhandlingene.

Forhandlingene i lønnsoppgjøret med Norges Rederiforbund ble brutt 28. mai.

Som følge av bruddet sa Industri Energi opp flyteriggavtalen 29. mai. Utløpsdato blir da 13. juni. Riksmekleren har nedlagt forbud mot arbeidsstans inntil meklingen er avsluttet.

Industri Energi har 4.150 medlemmer innenfor flyteriggområdet.

Avverget streik

Også lønnsoppgjøret mellom Lederne og Norsk olje og gass endte i mekling. De kom til enighet fire timer på overtid natt til tirsdag og avverget dermed streik.

Totalt kunne konsekvensene av en streik ha vært et daglig produksjonstap på rundt 440.000 fat oljeekvivalenter, ifølge Norsk olje og gass.

(©NTB)