RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Industri Energi varsler politisk streik

Oslo (NTB): Fagforbundet Industri Energi åpner for politisk streik mot regjeringen dersom forslaget om å svekke CO2-kompensasjonsordningen for norske industribedrifter ikke blir reversert.

Det er Samarbeidskomiteen for aluminium, som består av tillitsvalgte fra aluminiumbedriftene i Norge, som krever at LO-forbundet Industri Energi går til politisk streik mot Høyre/Frp-regjeringens forslag om svekke ordningen for CO2-kompensasjon til norsk industri.

Til sammen representerer komiteen 4.000 ansatte i aluminiumsindustrien.

- Vi gjennomførte landsomfattende streik for å få på plass et nytt industrikraftregime for miljøvennlig norsk industri. Vi er derfor villige til å gå til politisk streik for å beholde denne ordningen, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.

Han sier CO2-kompensasjon til bedrifter som ikke slipper ut CO2, er svært viktig.

- Vi kan ikke sitte stille og se på at Høyre/Frp-regjeringen saboterer rammebetingelsene for norske industribedrifter. Hvorfor skal bedrifter som bruker verdens reneste vannkraft straffes med CO2-avgift? Det strider mot enhver fornuft og vil også være et brudd på klimaforliket i Stortinget, sier Leif Sande. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere