RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Industripark i Nord-Korea tømmes for sørkoreanere

Sist oppdatert:
Paju (NTB-AFP): Sørkoreanske arbeidere forlater industriparken Kaesong i Nord-Korea etter ordre fra Seoul. Det kan bety at parken snart blir helt stengt slik at ett av de siste kontaktpunktene mellom sør og nord forsvinner.

- Jeg var så full av drømmer for sju år siden. Nå ser det så mørkt ut at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre, sier Park Yun-Kyu. Han er leder for ett av de 123 sørkoreanske selskapene som siden 2004 har etablert seg i industrisonen, som ligger kun 10 kilometer fra den sterkt militariserte grensen.

Sør-Korea besluttet fredag at de 175 gjenværende sørkoreanerne skal trekkes ut. Avgjørelsen ble tatt som følge av at det ikke er noen tegn til at Nord-Korea er interessert i å finne en løsning på konflikten.

Lørdag passerte flere kolonner med sørkoreanske biler grensen, flere av dem fullastet med varer fra Kaesong. De siste 48 sørkoreanerne, for det meste ingeniører og ledere, er ventet hjem mandag, opplyser sørkoreanske myndigheter.

I begynnelsen av april besluttet Nord-Korea seg for å stenge grensen slik at sørkoreanske arbeidere ikke lenger kunne reise til og fra området. Få dager senere kom meldingen om at regimet i Pyongyang også ville trekke ut 53.000 nordkoreanske arbeidere fra industrisonen. Det skjedde som en reaksjon på at Sør-Korea varslet tiltak for å beskytte sørkoreanere som var igjen inne i sonen, selv om disse hele tiden har stått fritt til å reise. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere