Gå til sidens hovedinnhold

Ine-Elise måtte si opp jobben etter fall fra fotballtribune

– Takket være FFK måtte jeg si opp jobben min. De er grunnen til at jeg må ta blodfortynnende sprøyter og årsaken til at jeg må leve i smerter nesten hver eneste dag, sier VIF-supporter Ine-Elise Høiby (22).


16. mai i fjor, under kampen mellom FFK og Vålerenga på Stadion, kollapset den ene bølgebryteren på feltet for bortesupportere. Mange har kanskje allerede glemt hendelsen, men Oslo-jenta Ine-Elise Høiby (22) blir minnet på dette hver eneste dag. Ni måneder etter gjerdekollapsen sliter hun fortsatt med store smerter i ryggen etter et fall på det hun anslår var tre meter.

Det har satt sitt preg på hverdagslivet.

FFK beklaget

– Jeg hadde to jobber, men måtte si opp den ene fordi ryggen rett og slett ikke holdt. Jeg blir fort sliten, og orker ikke være med på så mye som jeg gjorde før. Det er ikke slik det skal være når man er 22 år, konstaterer VIF-supporteren overfor Fredriksstad Blad.

Kvelden før nasjonaldagen befant hun seg rett foran bølgebryteren på felt R da Vålerenga scoret, og gjerdet ga etter for jublende supportere.

Tre dager etter hendelsen meldte f-b.no om brukne fingre, skrubbsår og blåmerker på enkelte av VIF-tilhengerne.

I september beklaget FFK-leder Svein Johannessen at det kom for mange tilskuere inn på den ene tribunesektoren. På R-feltet hadde FFK solgt 1.000 ståplassbilletter, mens det i realiteten kun var godkjent for 800.

– Det er en kjensgjerning at vi hadde for mange inne på denne tribunen, uttalte Johannessen etter at doms- og sanksjonsutvalget i NFF ila FFK en bot på 50.000 kroner. På det tidspunktet hadde de slått fast at inngangskontrollen hadde vært for dårlig, og at sikkerhetsbestemmelsene utgjorde en alvorlig risiko.

FFK-stadion
Slik så det ut dagen etter at bølgebryteren ga etter på Fredrikstad Stadion. (Foto: Fredriksstad Blad)

Legevakt og sykehus

– Det var ganske mye folk på tribunen og fordi jeg er ganske liten, ble jeg presset mot gjerdet. Til slutt ble jeg sittende oppå bølgebryteren, erindrer Høiby.

Da gjerdet plutselig ga etter, fulgte hun med rett ned i asfalten.

– Jeg falt ganske stygt på siden, og brannvesenet måtte bære meg bort. I bussen på vei hjem forsto jeg at det dreide seg om mer enn et blåmerke, for smertene tiltok. Jeg ble derfor fraktet til legevakten, opplyser hun.

Hun ble sykemeldt og fikk krykker, men historien sluttet ikke der. Noen dager senere fikk hun på nytt sterke smerter i benet, og elleve dager etter gjerdekollapsen ble det klart at Høiby hadde fått blodpropp. Dermed ble det sykehusopphold på ungjenta.

Krav mot FFK

– Kroppen fikk en traume. Av den grunn må jeg ta blodfortynnende sprøyte hver gang jeg skal sitte i et fly lenger enn to timer. Den dagen jeg blir gravid må jeg ta slike sprøyter langt oftere. Jeg klarer ikke jobbe fullt eller trene fullt. Jeg knasker smertestillende, går til fysioterapeut hver eneste uke og krysser fingre for at jeg til slutt skal bli smertefri. Litt fremover har det tross alt gått i løpet av de siste månedene, sier 22-åringen.

Hun røper at hun nå har sendt et krav til FFK.

– De skal ikke slippe så billig unna dette. Jeg er ganske sint på FFK. Klubben har, slik situasjonen min er i dag, ødelagt livet mitt, sier hun.


Betalte regningene

Thomas Torjusen, medie- og arrangementssjef i FFK, bekrefter at han kjenner til saken.

– Vi har hatt en god dialog med vedkommende hele veien. I den første mailen vi sendte til vedkommende beklaget vi situasjonen og tilbød oss å betale for de utleggene hun hadde hatt i forbindelse med uhellet. Vi presiserte da at dette ønsket vi å gjøre da hun var gjest hos oss og at det ikke hadde noe med eventuelt skyldsspørsmål. Vi ba om å få sendt over kopi av hennes utlegg og ønsket ikke å vente på hva NFF sa i denne saken, da det kunne ta tid før de kom med sin tilbakemelding.Etter hva jeg vet, betalte vi også disse regningene, sier han.

At Høiby skal ha fremmet et nytt krav overfor klubben, er Torjusen ikke kjent med.

– Det overrasker meg, men sender hun dokumentasjon, er det klart vi skal se på det også - på samme måte som vi gjorde sist, sier han.

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet