*Nettavisen* Nyheter.

Ineffektive mot Odd

Vålerenga skapte flere sjanser men ble til slutt kontret i senk av Odd Grenland.

26.07.09 21:50

Se høydepunkter fra kampen på VIF TV

Vålerenga startet friskt og offensivt hjemme mot Odd Grenland og før minuttet var spilt hadde Moa skapt kampens første mulighet etter en fin flikk fra Kristofer Hæstad.

De første 25 minuttene på Ullevaal handlet for det meste om Vålerenga mot et Odd Grenland som lå lavt i banen og satset på høye baller opp mot Peter Kovacs. Vålerenga var best i banespillet og skapte flere gode sjanser foran Arni Gautur Arason, men ballen ville ikke i mål.

Dødballmål

I kampens 25.minutt fikk bortelaget frispark ute på høyrekanten. I situasjonen som førte til frisparket pådro dagens VIF-kaptein, Jarl André Storbæk, seg sitt tredje gule kort for sesongen.

Akabueze slo frisparket inn i feltet med sin venstrefot og på bakerste stolpe gikk keeperdebutant Gudmund Taksdal Kongshavn (18) inn i duellen. Han fikk ikke helt kontakt med ballen og returen havnet i beina til Simen Brenne som satt den i mål via Erik Hagen. Odd hadde tatt ledelsen på sin første sjanse i kampen etter et stort VIF-press.

Ineffektive

Etter scoringen kom det en periode hvor Vålerenga mistet noe av presisjonen da de nærmet seg Odd sitt mål, men mot slutten av omgangen tok Vålerenga over igjen. Vålerenga skapte flere gode muligheter og like før pause ble Moa snytt for et soleklart frispark etter å ha rundet begge Odd-stopperne. Torjus Hansén måtte ty til ulovligheter for å stoppe VIF-spissen som var på vei til å komme alene med Arason men dommer Hauge vinket spillet videre.

Starten på andre omgang var en kopi av den første. Vålerenga gikk rett i angrep. Harmeet Singh lurte rutinerte Svindal Larsen på venstrekanten og la inn foran mål. Mohammed Fellah avsluttet først via et Odd-bein og returen burde Moa satt i mål men han sleivet i avslutningen og Odd fikk ryddet opp.

Kontringer

Det var Vålerenga som kjørte det meste av kampen også etter pause, og spesielt Moa hadde flere gode muligheter til å utligne.

Etter 66 minutter av kampen fikk Vålerenga nok en stor sjanse. Leigh avsluttet og Arason reddet. Hæstad jaget returen men fikk ikke tåa på ballen. Deretter kontret Odd Grenland ved Akabueze ute til venstre. Han kom seg i posisjon og slo et perfekt innlegg til Kovacs som kunne bredside ballen forbi en sjanseløs Kongshavn.

Ballong uten luft

Etter denne scoringa virket det som lufta gikk litt ut av VIF-ballongen. Kampen sank i intensitet og Vålerenga sleit med å skape like mye som tidligere i kampen. Allikevel skapte hjemmelaget en og annen sjanse, som da Erik Hagen headet knallhardt etter en corner og Arason reddet mesterlig på streken.

Tre minutter før slutt fastsatte Kovacs sluttresultatet, på et mål som så noe enkelt ut. Innbytter Sørensen rundet Storbæk på Odds høyrekant og slo et perfekt innlegg til Kovacs som enkelt headet ballen i mål. Nok en gang uten at Kongshavn kunne gjøre noe med målet. Vålerenga stod å så på i denne situasjonen og gjorde at Kovacs fikk en enkel jobb.

Odd kunne økt ledelsen sin ett minutt på overtid da Kovacs igjen fikk heade mot mål, men denne gangen gjorde Kongshavn en kjemperedning og forhindret et styggere resultat.

Dermed gikk Vålerenga på sitt fjerde tap i Tippeligaen på rad etter en lengre periode med gode resultater. Skal man se på banespillet og sjansestatistikken hadde Vålerenga fortjent mer mot Odd, som scoret tre mål på fire sjanser, men ineffektivitet foran begge mål er sjelden en suksessoppskrift i fotball.

Vålerenga - Odd Grenland 0-3 (0-1)
Tippeligaens 19.runde, Ullevaal stadion 26.juli 2009, 9.549 tilskuere

Mål: 0-1 Simen Brenne (25), 0-2 Peter Kovacs (66), 0-3 Kovacs (87)

Gult kort Vålerenga: Jarl André Storbæk

Vålerengas lag: 1 Gudmund Taksdal Kongshavn - 33 Amin Nouri, 5 Erik Hagen, 18 Juan Fuenmayor, 13 Jarl André Storbæk - 23 Kristofer Hæstad, 8 Martin Andresen, 28 Harmeet Singh (11 Morten Berre inn 71) - 17 Mohammed Fellah (26 Bojan Zajic inn 61), 25 Mohammed Abdellaoue, 19 Dawda Leigh (20 Mostafa Abdellaoue inn 77)

Se høydepunkter fra kampen på VIF TV

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eirik Førde , Digitalsport

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.