RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Influensaepidemien er kommet

Sist oppdatert:
Årets influensaepidemi kan bli den verste på mange år.

Oslo (NTB): Årets influensaepidemi som gir kraftigere symptomer enn vanlig, er kommet til Norge. Toppen av epidemien er ventet i januar, men det er ikke for sent å vaksinere seg.

Folkehelseinstituttets (FHI) influensaovervåking viser foreløpig at influensaaktiviteten er forholdsvis lav, men økende. Årets epidemi kan bli den verste på mange år.

- Alt tyder på at vi får et rekordår og årets influensavariant gir kraftigere symptomer enn vanlig, sier overlege Hans Blystad ved FHI til NRK.

Folkehelseinstituttet anbefaler at alle som har økt risiko for komplikasjoner etter en influensainfeksjon lar seg vaksinere. Dette er alle over 65 år, og barn og voksne med alvorlig luftveissykdom, kronisk hjerte- karsykdom, kronisk nyresykdom, nedsatt infeksjonsforsvar eller diabetes.

I tillegg bør helsepersonell som arbeider med pasienter la seg vaksinere for å unngå å smitte pasientene.

FHI understreker at det er spesielt viktig med god håndhygiene under influensasesongen. Folk bør også unngå hosting og nysing på andre, siden influensa spres via dråpesmitte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere