RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

InFocus rett over konsensus (Ny)

Sist oppdatert:
Toppsjef John Harker i InFocus mener det er vanskelig å guide for 2003, men ser omsetningsfall i første kvartal. Underliggende drift i fjerde kvartal var bedre enn ventet, men nedskrivninger svekket bunnlinjen. Kursen stige
Omsetningen endte på 181,3 millioner dollar i fjerde kvartal, mens det var ventet 152,7 millioner dollar i TDNs analytikerestimater. I samme kvartal i fjor endte omsetningen på 192,4 millioner dollar.

InFocus fikk et resultat pr. aksje på proformabasis, altså utenom spesielle poster, på minus 6 cent, mens det var ventet minus 7 cent.

Aksjen stiger markant, og er opp 11 prosent til 45,90 kroner tre kvarter etter at tallene kom, etter på forhånd å ha ligget i minus.

Vanskelig å guide
Selskapet venter sesongmessig omsetningsfall i første kvartal fra fjerde kvartal. Driftsresultatet ventes å være på samme nivå fra fjerde kvartal til første kvartal.

Selskapet opplyser at det er vanskelig å komme med guiding utover første kvartal på grunn den økonomiske usikkerheten.

Tok nedskrivning
Ellers tok Infocus en goodwill-nedskrivning på 19,2 millioner dollar i fjerde kvartal. Dette presset driftsresultatet ned til minus 27,7 millioner kroner. Resultat før skatt endte på minus 27,3 millioner kroner, noe som var langt dårligere enn ventede minus 4 millioner kroner. Her er det altså goodwill-avskrivningen som utgjør mesteparten av avviket.

Selskapet tar også en restruktureringsavsetning på 4,5 millioner dollar for å gjennomføre outsourcingsstrategien til selskapet. Dette innbærer blant annet at produksjonen i Fredrikstad legges ned og flyttes til lavkostland.

Korrigerer man også for denne, er resultat før skatt omtrent som analytikerne ventet.

Resultat pr. aksje etter spesielle poster endte på minus 1,22 dollar.

InFocus skriver i meldingen at aggressiv konkurranse presset prisene ned med 7 prosent i gjennomsnitt i fjerde kvartal. Likevel klarte Infocus en bruttomargin på 20,2 prosent i fjerde kvartal, noe som var en bedring på 3,7 prosent fra tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere