RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Infocus tar ytterligere restruktureringer

Sist oppdatert:
Prosjektørselskapet Infocus og toppsjef John Harker tar ytterligere restruktureringskostnader i andre kvartal. Harker leverte et mindre underskudd enn ventet i første kvartal
Infocus fikk et resultat pr. aksje på minus 32 cent, mens det var ventet et underskudd på minus 35 cent av analytikerne. I samme kvartal i fjor var resultat pr. aksje på minus 20 cent.

Omsetningen i første kvartal var på 145.1 millioner dollar, noe som var et fall på 8 prosent fra samme periode i fjor.

Antallet enheter solgt var likevel opp hele 23 prosent i første kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor. Bruttomarginen, som er salg fratrukket direkte kostnader knyttet til salget, er også fallende. I første kvartal falt denne til 16,6 prosent fra 20,2 prosent i fjerde kvartal.

Infocustallene viser altså i klarhet de reduserte prisene for prosjektorer.

- Vårt driftsresultat ble negativt påvirket av aggressiv priskonkurranse etter fortsatt overproduksjon i industrien og usikre globale økonomiske forhold, heter det i meldingen fra Infocus-sjef John Harker.

Selskapet skriver i sin kvartalsmelding at de ser svak bedring på driften de to neste kvartalene. Det heter videre i resultatmeldingen at Infocus-ledelsen har vanskelig med å guide markedet utover tredje kvartal.

I andre kvartal vil Infocus ta en ny restruktureringsbelastning på mellom 3,5 og 4 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere