RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

InFocus vil droppe Oslo Børs

Sist oppdatert:
InFocus-sjef John Harker vil droppe noteringen på Oslo Børs, og bare handles på Nasdaq. Dette begrunnes med stadig svakere bånd til Norge
Styret i projektorprodusenten InFocus vil foreslå å stryke aksjen fra notering på Oslo Børs, hvor den er sekundærnotert.

Dette fremgår av en pressemelding, som betegnende nok foreløpig bare er sendt ut i USA.

Strykingen vil bli behandlet på generalforsamlingen 30. april. Deretter må man søke Oslo Børs om stryking. Dersom dette blir gjennomført, vil InFocus-aksjen bare handles på Nasdaq i USA.

InFocus er et resultat av en sammenslåing av amerikanske InFocus og norskeamerikanske Proxima, som igjen var basert på amerikanske Proxima og norske ASK, som bygde seg opp til en internasjonal aktør med base i Fredrikstad.

Produksjonen i Fredrikstad er allerede trappet ned, og nå vil selskapet altså kutte tilknytningen til Oslo Børs.

Dette begrunnes med at andelen aksjer på Oslo Børs har falt. I juni 2000 representerte aksjer handlet på Oslo Børs 38 prosent av antallet noterte aksjer i selskapet. Ved årsskiftet nå var andelen nede i 16 prosent.

Selskapet mener man vil spare kostnader og øke likviditeten ved å konsentrere handelen på Nasdaq.

InFocus har i dag en markedsverdi på 1,6 milliarder kroner, basert på en sluttkurs på 40 kroner. I år 2000 ble aksjen handlet over 500 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere