RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Informasjon om vaktsentralen i regjeringskvartalet lå ute på nett

Oslo (NTB): Departementenes servicesenter la kort tid etter 22. juli i fjor ut på nettet hvor den nye midlertidige vaktsentralen i regjeringskvartalet ligger.

Det er Departementenes servicesenter (DSS) som er ansvarlig for sikkerheten i regjeringskvartalet. På deres nettsider kunne du inntil NRK gjorde DSS oppmerksom på det lese hvor vaktsentralen i regjeringskvartalet ligger, melder NRK.

- Hvis en skal angripe noen, så er det jo viktig å slå ut kommunikasjons- og operasjonssystemer. Jeg synes dette vitner om mangel på sikkerhetskultur, sier Ståle Ulriksen ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI).

Etter 22. juli ble vaktsentralen flyttet fra kjelleren i Høyblokka til et annet bygg. Informasjon om hvor den nå ligger, har DSS hatt ute på sine hjemmesider i om lag ett år.

Fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) sier vaktsentralens beliggenhet kun er midlertidig, og at det ikke er noe i lovverket som tilsier at informasjonen om beliggenhet skal være hemmelig. Men hun understreker at beliggenheten til den permanente vaktsentralen ikke vil være offentlig.

- Vi må tenke sikkerhet i alt vi gjør i departementene og i våre underliggende etater. Da er det fornuftig ikke å ha den type opplysninger ute for offentligheten, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere