RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Informasjonen til statsministeren sviktet 22. juli

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Informasjonen inn til Statsministerens kontor sviktet i de første, kritiske timene etter terrorangrepene 22. juli, innrømmer statssekretær Hans Kristian Amundsen (Ap).

- Informasjonen var motstridende og mangelfull, og det gjorde at vi måtte improvisere der vi kunne brukt tid på andre ting, sier statssekretæren ved Statsministerens kontor (SMK).

Torsdag holdt han foredrag for Kommunik - foreningen for kommunikasjonsmedarbeidere i kommuner og fylkeskommuner - om hvordan regjeringen jobbet med kommunikasjon de første minuttene, timene og dagene etter terrorangrepene.

- Det som ikke fungerte, var informasjonsstrømmen inn til Statsministerens kontor om rene fakta, om hva som skjedde i regjeringskvartalet, om det var drepte og hvordan redningsarbeidet gikk, forteller Amundsen.

- Det fungerte ikke godt nok, men vårt arbeid stoppet heldigvis ikke opp, for det finnes andre måter å få informasjon på enn tjenestevei fra Politidirektoratet til Justisdepartementet og så til Statsministerens kontor, fortsetter han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere