Infowars Alex Jones ble sensurert av giganter - det har gitt ham en enorm boost

Alex Jones snakker om sensuren i sitt eget show.

Alex Jones snakker om sensuren i sitt eget show. Foto: (Inforwars)

Folk laster ned Infowars-appen på mobilen over en lav sko etter at tjenesten ble bannlyst.

08.08.18 14:32

Tidligere denne uken ble det kjent at teknologigigantene Facebook, Apple, Spotify og Google tilsynelatende koordinert gikk inn for å kaste ut den kjente radioverten og konspirasjonsteoretikeren Alex Jones og hans Infowars fra sine plattformer.

Spesielt oppsiktsvekkende var det at Facebook stengte fire sider tilknyttet Jones, etter at Mark Zuccerberg tidligere har forsvart hans rett til å spre sine konspirasjoner.

Infowars er kjent for å drive en kombinasjon av høyrepopulistisk nyhetsformidling, samt til dels ville konspirasjonsteorier om alt fra at topper i det demokratiske partiet er aliens, til påstander om at skytetragedier aldri har funnet sted.

Les også: Facebook gir etter for press: Fjerner sidene til Infowars' Alex Jones

Slik fremmer Infowars sin egen app etter at de ble kastet ut av teknologigianter.

All PR er god PR

Tiltaket har blitt møtt med både applaus, men også kritikk - ikke minst fordi det å bannlyse tjenesten både gir dem oppmerksomhet og mulighet for videre vekst.

Og det er nettopp det som nå ser ut til å skje.

Infowars kjører nå en knallhard kampanje hvor de ber folk laste ned deres mobilapper, og bruker konseptet at teknologigiantene har gått «til krig» mot dem for alt det er verdt.

De får også støtte fra Trump-administrasjonen:

Øker voldsomt i popularitet

Det ser ut til å gi Infowars en kraftig boost.

Infowars er inne på Topp 10-listen over nyhetsapper i Norge.

The Verge melder at mobilappene til Infowars har skutt i været i popularitet - nettopp på plattformene til Apple og Google. De to teknologigigantene har nemlig ikke kvittet seg med appene, bare innhold på henholdsvis podcast- og videoplattformene sine.

I løpet av tirsdagen hadde appen hoppet fra 47. til 4. plass på listen over mest populære nyhetsapper på App Store. På Google Play hoppet den fra 31. til 11. plass.

Dette er heller ikke et rent amerikansk fenomen. Onsdag ettermiddag er Infowars den 10. mest populære nyhetsappen i Norge, foran blant annet DN, Aftenposten, Sol, Google News og Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.