*Nettavisen* Nyheter.

Inga Marte Thorkildsen utfordret konservative land

New York (NTB): Under kvinnekommisjonens møte i FN tirsdag kom likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) med en skarp melding til land med konservativ katolsk og muslimsk ledelse.

- Å bruke religion og kulturelle forskjeller som argument for å blokkere for enighet og for å unngå forpliktelser er ikke akseptabelt, sa den norske likestillingsministeren under hovedmøtet i FN for den årlige kvinnekommisjonens samling i New York.

Tema for årets møte er avskaffelse og forebygging av vold mot kvinner og jenter. Forhandlingen har gått en uke allerede, og vil fortsette inn i neste uke. Enighet om et felles dokument er målet.

Thorkildsen er pessimistisk. Tradisjonelle konservative land som Iran, Vatikanet og nyreligiøse krefter i USA skaper vansker i forhandlingene. Selv europeiske land, blant dem Malta, Polen og Ungarn i spissen, jobber mot.

- Det er ingen grunn til å pakke inn budskapet, sier Thorkildsen, som mener at tydelighet er middelet i kampen for kvinner og jenters rettigheter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag