RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inge Hansen kommenterer Statoil-utvikling

Sist oppdatert:
Statoil og konserndirektør Inge K. Hansen har ikke gitt opp håpet om en politisk enighet mellom Norge og Storbritannia i Nordsjøen. Dette fremgår i et intervju med iMarkedet, hvor også Venezuela-situasjonen og salg av britiske andeler kommenteres
Les også:
Statoil vil ikke kommentere salgsrykter
Statoil bekrefter Venezuela-samtaler
Statoil innfrir(Ny)

Både Statoil og Norsk Hydro håper på at det raskest mulig skal komme på plass en politisk enighet mellom Storbritannia og Norge for videre utbygging av infrastrukturen i Nordsjøen. Det foreligger store planer for norsk gass i det britiske markedet når britene i løpet av et par år blir nettoimportører av naturgass.

- Vi hadde håpet på en enighet i slutten av mars i forbindelse med møtet mellom energiminsterne. Det positive er at de fortsetter samtalene, sier Hansen i et intervju iMarkedet

Det var på forhånd ventet at partene skulle blitt enige om rammeverket for en ny infrastrukturavtale. Nå begynner det å haste for Statoil.

- Vi har ambisjoner for det britiske markedet og i tillegg gjelder dette Ormen Lange. Skal gassen begynne å strømme i oktober 2006, så må en avtale være på plass før sommerferien. Vi håper dette faller på plass, sier Hansen.

Han presiserer samtidig at det ikke er behov for en avtale og utbygging for at Statoil skal kunne dekke dagens inngåtte kontrakter, men det er for lønnsomheten og planene for fremtiden at et nytt avtaleverk bør komme på plass.

- Vi mener at det mest lønnsomme er en ny rørledning med utgangspunkt i Sleipner som går rett til Easington i det folkerike Syd-England. Løsningen med å utnytte eksisterende infrastruktur vurderes som dyrere, det er blant annet store utfordringer for å løse en rekk flaskehalser, sier Hansen.

Han sier videre at Statoil ikke vil utelukke noen av løsningene pr. i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere