*Nettavisen* Nyheter.

Ingebrigt gir ut Ona Fyr på tysk

Etter å ha solgt nesten 130.000 eksemplarer av "Ona Fyr" i Norge og Sverige, prøver Dinamo Forlag seg i Tyskland.

20.06.08 11:02

Ingebrigt Steen Jensens "Ona Fyr" er landets bestselgende ledelsesbok og ligger stadig på bestselgerlistene med sine 120.000 solgte eksemplarer i løpet av det siste året.

Nå skal det velrenommerte tyske forlaget Rowohlt gi ut Ona Fyr på tysk. Etter å ha fått prøveoversatt deler av boken kom meldingen til Ingebrigt Steen Jensen og Dinamo Forlag i slutten av forrige uke.

- Forlaget som har utgitt boken har uttrykt entusiasme for boken, men det er klart det er mye som skal klaffe for at en bok skal slå an i Tyskland, sier Erik Årsland i Dinamo Forlag.

Men boken har også blitt forsøkt solgt til det svenske markedet, uten like mye hell. Så langt har boken solgt rundt 5000 eksemplarer over kjølen.

- Den har ikke solgt så godt foreløpig, men Ingebrigt er jevnlig over i Sverige. Den ble nominert til til årets markedsføringsbok i Sverige nylig og selv om den ikke vant, har vi tro på at det skal hjelpe til på salget. Det er helt klart med på å vekke interessen, sier Årsland til Propaganda.

Oversettelsen er et direkte resultat av at Dinamo profilerte boken på bokmessen i Frankfurt, men de har ikke konkrete planer om gå til andre markeder med det første.

- Vi er veldig godt fornøyd med at vi får den ut i Tyskland, som er et av Europas største markeder og det største utenlandske markedet for norsk litteratur, sier han og legger til at han har tro på at boken kan selge bedre der enn i Sverige.

Rowohlt tar sikte på å gi ut boken høsten 2004, og vil foreta enkelte justeringer og bearbeidelser av teksten til tyske forhold. Årsland sier Ingebrigt Steen Jensen er allerede i gang med et lingafonkurs for å friske opp tysken, og ser med spenning og forventning fram til utgivelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.