RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingebrigt Steen Jensen har startet anti hat- og rasmisme-prosjekt på Facebook


«La oss stå opp for de verdiene nasjonen er tuftet på», skriver reklamemannen Ingebrigt Steen Jensen.
«La oss stå opp for de verdiene nasjonen er tuftet på», skriver reklamemannen Ingebrigt Steen Jensen. Foto: Erlend Aas
Sist oppdatert:
«Dritten tyter ut i det offentlige rom», skriver Ingebrigt Steen Jensen i et Facebook-innlegg som har fått massiv oppmerksomhet.

«ET ENKELT, ANTI-RASISTISK, ANTI-FREMMEDFRYKT OG ANTI-HAT PROSJEKT PÅ FACEBOOK. Fra og med i morges kommenterer jeg enhver fremmedfiendtlig, hatefull og fordomsfull kommentar jeg finner på Facebook og oppfordrer jeg alle til å gjøre det samme.»

Slik starter et Facebook-innlegg fra Ingebrigt Steen Jensen.

Han mener nordmenn nesten ikke reagerer lenger når folk foreslår at flyktninger sendes hjem i et Hercules-fly uten fallskjerm, altså at de skal kastes ut av et fly.

-Dritten tyter ut i det offentlige rom

«Resultatet er at det er blitt legitimt med hatefulle ytringer og holdninger vi som folk alltid har tatt avstand fra. Dermed tyter dritten ut i det offentlige rom. La oss spa den tilbake der den hører hjemme, nemlig på ondskapstyrannenes private toaletter. La oss stå opp for de verdiene nasjonen er tuftet på, og som nå utfordres mer enn jeg kan huske: Trygghet, mangfold, solidaritet og fellesskap.» skriver han videre.

- Når en flyktning dør i en ulykke i Norge nå, jubles det i sosiale medier.  Det flommer over av hat og ondskap. Det likner ikke noe vi har sett tidligere, og hvis noen tar til motmæle, blir man overflommet av hatmeldinger, sier Ingebrigt Steen Jensen til Dagbladet som først omtalte saken.

ET ENKELT, ANTI-RASISTISK, ANTI-FREMMEDFRYKT OG ANTI-HAT PROSJEKT PÅ FACEBOOK. Fra og med i morges kommenterer jeg...

Posted by Ingebrigt Steen Jensen on 10. desember 2015


Les også: Hegnar stempler reklameguru som klovn

Vil ikke kneble debatten

Jensen mener politikerne har meldt seg ut, og at folket selv må rydde opp.

Sent torsdag kveld skriver han på Facebook at responsen har vært formidabel.

Les også: Ja til salg av Norge hvis prisen er riktig

«Det var tydeligvis overmodent å ta grep ift den flommen av hatske ytringer mot asylsøkere og flyktninger som har vokst voldsomt de siste ukene. Når rikspolitikerne sitter helt stille og ser på, må enkeltmennesker ta ansvar og sette foten ned. Det betyr i denne sammenhengen ganske enkelt at vi reagerer når vi opplever at folks Facebook-kommentarer er over streken i form av fiendtlighet og ren ondskap. Hvor streken går kan ikke jeg og kanskje ingen andre definere presist, men vi har den inni oss alle sammen og kjenner når den blir trådt over. Så vi skal ikke snakke med én stemme, men med ti tusen stemmer.»

Han understreker at han ikke ønsker å kneble debatten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere