RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingebrigtsen håndplukket selv 17-åringen

(Nordlys)
Sist oppdatert:
Stadig mer informasjon lekker ut om «Raske-Rogers» privatliv.

Roger Ingebrigtsen valgte selv ut den da 16 år gamle jenta til å sitte i et utvalg oppnevnt av fylkesrådet i Troms i 2003, ifølge VG.

Utvalget ble nedsatt høsten 2003 på Ingebrigtsens initiativ, etter han tiltrådte stillingen som fylkesråd for kompetanse og utvikling.

I løpet av et halvt år reiste utvalget på flere ekskursjoner og seminarer i både inn- og utland, melder VG.

- Jeg reagerte litt på at en så ung jente skulle sitte i dette utvalget, hun hadde ikke så mye å bidra med. Men jeg regnet da som nå med at hun var ungdomsalibiet, sier et av utvalgsmedlemmene til avisa.

Ingebrigtsen opplyste om forholdet på sin Facebook-side fredag. Samtidig trakk han seg både fra stillingen som statssekretær og nominasjonskampen i Troms Arbeiderparti.

Står selv på lista
Den i dag 25 år gamle kvinnen som i 2004 hadde et seksuelt forhold til Ingebrigtsen, har gjort det klart at hun ikke ønsker å anmelde saken. Hun fortalte selv om forholdet til Jens Stoltenbergs politiske rådgiver Tonje Brenna for én uke siden. På nominasjonsmøtet som skulle holdes søndag, skulle det vært kampvotering om førsteplass på lista til stortingsvalget mellom Ingebrigtsen og Tonje Brennas kjæreste, tidligere AUF-leder Martin Henriksen.

25-åringen har sagt til NRK at saken handler om en person som har gjort handlinger som ikke kan forsvares. Ingebrigtsen sier at han er helt enig i det.

Etter det NTB kjenner til, står kvinnen selv høyt oppe på nominasjonslista til Troms Arbeiderparti. Kvinnen sier hun ikke har meldt fra om saken for å fremme sin egen karriere i Arbeiderpartiet.

– Ikke lovstridig
Ingebrigtsen brøt ikke loven da han hadde et seksuelt forhold til en 17 år gammel jente, mener advokat John Christian Elden.

Elden bistår Ingebrigtsen i saken.

- Slik jeg har vurdert saken, inneholder den ikke noe lovstridig. Det er utelukkende et spørsmål om politikk og etikk, sier Elden til Dagbladet.

Han legger til at den avgåtte statssekretæren tar oppmerksomheten rundt saken tungt.

– Ikke bitter
Til VG sier den avgåtte statssekretæren at han tror mange sikkert vil «mene mye» om det seksuelle forholdet mellom de to.

- Jeg har ikke forbrutt meg mot norsk lov eller gjort ting som er i nærheten av ufrivillighet. Men jeg er forberedt på at jeg kan bli anklaget for mange ting, sier Ingebrigtsen.

Forholdet mellom ham og den 17 år gamle jenta i AUF var ikke en kjærlighetsrelasjon, ifølge Ingebrigtsen. Han hadde inntrykk av at forholdet var gjensidig, men aksepterer at den i dag 25 år gamle kvinnen ikke opplever det slik.

- Jeg er ikke sint eller bitter, men bare lei meg for at vi har hatt en så ulik opplevelse av det som skjedde, sier han.

Ingebrigtsen hevder at de to forholder seg til hverandre på en god måte i dag. Begge er aktive politikere i Troms Arbeiderparti. De møtte hverandre senest for et par uker siden, men har ikke hatt kontakt etter at forholdet ble offentlig kjent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere