Gå til sidens hovedinnhold

Ingebrigtsen trekker seg fra sine verv

Den sykemeldte tidligere Ap-statssekretæren trekker seg fra de fleste av sine verv som politiker.

Roger Ingebrigtsen trekker seg som nestleder i Tromsø Arbeiderpartis kommunestyregruppe og som leder av valgkomiteen, skriver NRK.

Men det er fortsatt uklart om han trekker seg som kommunestyrerepresentant i Tromsø.

Ba Ingebrigtsen trekke seg
Dermed følger han rådet fra gruppelederen for Tromsø Arbeiderparti, Kristin Røymo, om å trekke seg fra sine verv.

- Jeg vurderer det slik at det ikke er mulig for ham å ha lokale verv når han har trukket seg fra sine sentrale verv på grunn av alvorlighetsgraden i denne saken, sa hun tidligere torsdag.

Roger Ingebrigtsen (Ap) er sykemeldt og har reist til utlandet for å slippe unna presset fra mediene etter at enda en kvinne har uttalt at hun ble utsatt for sexpress fra den tidligere statssekretæren.

Ingen anmeldelse
Fylkesleder Bjørn Inge Mo i Troms Arbeiderparti har anbefalt den 27 år gamle kvinnen å gjøre dette til en politisak. Hun hevder å ha vært utsatt for en ubehagelig episode i 2009.

Den andre kvinnen, en 25 årig toppolitiker fra Troms, har ikke anmeldt saken. Fredag ble det kjent at han for ni år siden som 37-åring innledet et seksuelt forhold til den da 17 år gamle jenta. Samme dag trakk han seg som statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet og fra nominasjonslisten til Troms Arbeiderparti.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen