*Nettavisen* Nyheter.

Ingen aksjon på Valle

NRKs fremstilling av Skatt Øst sitt besøk på Valle sammenfaller overhodet ikke med sannheten.

02.02.12 15:57

NRK Sport kunne torsdag melde at "Her aksjonerer skattemyndighetene mot Vålerenga".

Grunnen til artikkelen er at Vålerenga tidlig på 2000-tallet både kjøpte og lånte spillere fra den estiske klubben Flora Tallinn.

- Vi er svært overrasket og ikke lite sjokkert over ordbruken, bildebruken og symbolikken NRK velger å bruke i sin fremstilling av saken, sier administrerende direktør Pål Breen.

- Vålerenga tok selv kontakt med Skatt Øst i midten av desember og redegjorde for egne interne undersøkelser rundt disse overgangene. Samtidig stilte vi oss fullt og helt til disposisjon om skattemyndighetene selv ønsket å se på overgangene.

Møtet på Valle torsdag var planlagt i forkant.

- Torsdag kom skattemyndighetene på besøk til oss på Valle i et møte de varslet oss om for en ukes tid siden. Vi hadde et hyggelig møte som varte en drøy time, sier Breen.

- I dette møtet ble vi enige om hvilken dokumentasjon vi skal fremlegge i et neste møte.

Breen opplevde dagens besøk på Valle mye mindre dramatisk enn hva NRK fremstiller det som.

- Det er overhodet ingen dramatikk i dette, og vi har hatt god dialog med Skatt Øst hele veien i prosessen. At NRK velger å kjøre denne saken som at det var en overraskende aksjon som tok oss på senga får stå for statskanalens regning. Personlig synes jeg det vitner om slett research fra journalistenes side, og jeg er skuffet over at de velger å kjøre saken slik de fremstiller den, uten at vi får mulighet til å komme med tilsvar før de publiserer sin sak.

- Jeg tar meg selv i å lure på hvilke motiver NRK har for å kjøre en såpass tendensiøs og udokumentert sak. Ønsker de å rasere norsk fotball og Vålerenga spesielt? Og er et planlagt møte en aksjon?, avslutter en spørrende Breen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag