Ingen alvorlig skadd i kollisjon ved svenskegrensen

Sandvika (NTB): Ingen av de ni nordmennene ble alvorlig skadd da to biler fredag kveld kolliderte i Åre kommune i Sverige, bare noen hundre meter fra Sandvika og grensen mot Nord-Trøndelag. Tre av de ni var barn.

Fem av de ni skadde ble sendt til St. Olavs hospital i Trondheim. Fire av dem var voksne og den femte et barn. De fem pådro seg lette og moderate skader, og tilstanden var sent fredag kveld stabil for alle sammen, opplyser sykehuset. Blant de fem var en mann i slutten av 20-årene. Han pådro seg lette skader. De øvrige fire som ble skadd i ulykken, ble sendt til Sykehuset Levanger for sjekk.

Et redningshelikopter, luftambulanse, fem ambulanser og både norsk og svensk politi rykket ut da meldingen om kollisjonen nær Sandvika kom ved 19.40-tiden fredag kveld. Røde Kors stilte også opp. De to bilene som var involvert i ulykken, var begge norskregistrerte. Bilene kolliderte bare noen hundre meter inn i Sverige.

Tre av de ni skadde var barn. de tre barna satt alle i samme bil sammen med to voksne, opplyser operasjonsleder Jan Tore Tiltnes i Nord-Trøndelag politidistrikt. Hans kolleger i Sverige etterforsker ulykken.

- Det ene kjøretøyet har av en hittil ukjent årsak kommet over på feil side av veien i en sving og deretter kollidert med en møtende bil, opplyser Hans Ängquist i Jämtland-politiet i en pressemelding.

Det dannet seg lange køer på ulykkesstedet, hvor det ble meldt om vanskelige kjøreforhold. Klokken 22.08 meldte svensk politi at bergingsarbeidet var avsluttet og veien åpnet for trafikk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag