RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen asylanter i norske kirker

For første gang på 22 år sitter det ikke en eneste asylant i en norsk kirke. Men strømmen av asylsøkere kan igjen gjøre kirkeasyl aktuelt, skriver Dagen.

En rundspørring blant de elleve bispedømmene i Den norske kirke viser at kirkene er tomme for asylanter idet vi entrer desember. Og ifølge Dagen er det heller ikke asylanter i andre gudshus i landet.

Det har aldri tidligere skjedd siden nødløsningen med kirkeasyl oppsto i moderne tid i Norge i 1993. Da søkte flere hundre mennesker tilflukt i norske kirker fra krigen på Balkan.

Preses i Bispemøtet, Helga Haugland Byfuglien, sier at å leve i kirkeasyl ikke er noen god løsning, men hun utelukker ikke at asylsøkere som får avslag på opphold i Norge kan søke ly i norske kirker.

– Vi har fra kirkens side sagt at dette ikke er noen fastsatt institusjon, men en nødsituasjon som ikke gir noen varige resultater. Vi opplever at asylanter har gått i kirkeasyl i en periode etter at de har fått avslag på oppholdstillatelse, sier hun.

Ifølge Dagen var en familie på tre fra Albania de siste som forlot norsk kirkeasyl. De hadde søkt tilflukt i Nysæter kirke på Stord, men forlot kirken frivillig 12. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere