RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen avklaring i Nigeria

Sist oppdatert:
Samtalene mellom fagforeningene og regjeringen i Nigeria ble avsluttet i natt uten resultat, og generalstreiken fortsetter å øke i omfang
Partene har forhandlet hele uken for å finne frem til en akseptabel pris på petroleumsprodukter, etter at myndighetene skrudde prisen kraftig opp sist uke. Blant annet ble bensinprisen økt med 53 prosent.

Det utløst mandag en generalstreik, som nå er i ferd med å spre seg til oljesektoren og den viktige gass- og oljeeksporten.

Ifølge Dow Jones Newswire vil partene nå vurdere sine posisjoner, og det nigerianske LO har innkalt sitt nasjonale råd til møte. Forhandlingsdelegasjon har ikke fått de nødvendige fullmaktene til å slutte en endelig avtale med regjeringen, samtidig så har ikke tilbudene så langt vært innenfor hav LO kan akseptere.

De to større oljearbeiderforeningene truer nå med at de vil ta ut alt sitt personell, dersom en løsningen ikke er på plass innen søndag. Det kan bety at store deler av Nigerias produksjon på omkring 2 millioner fat pr. dag faller bort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere