Gå til sidens hovedinnhold

Ingen avtale mellom Serbia og Kosovo

Brussel (NTB-AFP): Serbias statsminister Ivica Dacic og Kosovos statsminister Hashim Thaci er ikke blitt enige om en avtale om normalisering av forholdet etter lange forhandlinger i Brussel.

- Til tross for alle disse lange møtene har vi i øyeblikket ingen avtale, sa Dacic til serbiske medier i Brussel natt til onsdag.

EUs utenrikssjef Catherine Ashton, som har ledet møtene gjennom åtte runder, sier at gapet mellom de to landene ikke er bredt, men det er dypt.

Forhandlingene tirsdag dreide seg om et krav fra Kosovo om at Serbia trekker sitt politi og rettsapparat ut av de serbiske områdene i Kosovo. Til gjengjeld skal kommuner med stor serbisk befolkning få utstrakt selvstyre.

Kosovo er nå anerkjent av 99 land, inkludert Norge, men serberne mener fortsatt at Kosovo er en del av Serbia. Det bor rundt 120.000 serbere i Kosovo, hvorav 40.000 holder til i den nordligste delen som grenser til Serbia.

En praktisk løsning av forholdet mellom Serbia og Kosovo er en forutsetning fra EUs side for at forhandlinger om serbisk medlemskap skal rykke nærmere. Serbia håper å få fastsatt en dato for medlemskapsforhandlinger på EU-toppmøtet i juni. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget