RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen avtale mellom Sudan og Sør-Sudan

Addis Ababa (NTB-AFP): Forsoningssamtalene mellom Sudan og Sør-Sudan stoppet onsdag opp. De to nabolandene klarte ikke å bli enige om en avtale for å få slutt på konflikten.

Forrige uke var preget av kraftige sammenstøt i de omstridte grenseområdene mellom Sudan og Sør-Sudan. Både den afrikanske union (AU), FNs sikkerhetsråd og EU har uttrykt dyp bekymring over den stadig forverrede sikkerhetssituasjonen.

Mandag møttes utsendinger fra begge land til samtaler ledet av AU, men onsdag ble møtene avsluttet uten resultat. Sør-Sudan gir naboen skylden.

- De forlot samtalen. Vi er klare til å signere, men Khartoum løp vekk, sa Sør-Sudans hovedforhandler Pagan Amum. Sudans innenriksminister Ibrahim Mahmoud sier på sin side at landet ønsker å stoppe kampene, og at han håper en avtale vil bli underskrevet når partene møtes til nye samtaler neste uke.

Nabostatene, som ble skilt fra hverandre i fjor, har den siste uken beskyldt hverandre for å gjennomføre angrep på den andre partens side av grensen. Begge hevder samtidig sin rett til å forsvare seg.

De to landene har i lengre tid forsøkt å løse en strid om oljeinntekter og avgifter for bruk av en oljeledning som går gjennom Sudan. Striden har fått Sør-Sudan til å stanse oljeproduksjonen og begge landene mister nå viktige inntekter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere