RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen beredskapsplan mot skoleskyting i Norge

Oslo (NTB): Norske skoler har ingen felles beredskapsplan for hva man skal gjøre ved skyting på skolen. Utdanningsdirektoratet skal nå ta grep.

En undersøkelse VG har gjort, viser at det varierer sterkt fra fylke til fylke og fra skole til skole når det gjelder kriseplaner hvis det oppstår en situasjon med skyting på skolen.

En undersøkelse Kunnskapsdepartementet foretok i fjor, viste at 67 prosent av skolene har laget beredskapsplaner, men det er store forskjeller på planene alt ettersom hvilket fylke og hvilken skole det gjelder.

Noen skoler har lagt opp til å varsle elever via tekstmeldinger, men har samtidig en regel om at elevene skal skru av mobilene når de er i klasserommet. Andre skoler vil varsle via epost, andre mener politiet har ansvaret, mens noen har lagt opp til å varsle gjennom høyttaleranlegget.

Forfatter Erika Flatland, som har skrevet bok om 22. juli, mener dette ikke er holdbart.

- I slike situasjoner er man avhengig av å kunne reagere raskt. Ingen sender ut brannvarsel via SMS. Dette minner om riksalarmen som ble sendt ut på epost 22. juli. Den viste seg tydelig ikke å fungere, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere