RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen bevis for at Chiles nasjonalpoet ble forgiftet

Santiago (NTB-Reuters): Rettsmedisinerne som har undersøkt levningene av den chilenske dikteren og nobelprisvinneren Pablo Neruda, har ikke funnet spor som tyder på at han ble forgiftet.

Graven til Neruda ble åpnet og levningene hentet ut i april i år slik at rettsmedisinske forskere kunne ta prøver for å forsøke å finne ut om han faktisk ble drept og ikke døde av kreft for 40 år siden.

- Det er ikke funnet spor av noen kjemiske stoffer som kan knyttes til Nerudas dødsfall, opplyste Patricio Bustos, direktør for Chiles rettsmedisinske institutt, på en pressekonferanse fredag.

Neruda, som var kjent av absolutt alle i Chile og de fleste i hele Latin-Amerika, døde kort tid etter militærkuppet som styrtet den sosialistiske presidenten Salvador Allende 11. september 1973.

Dikterens tidligere sekretær og sjåfør, Manuel Araya, har hevdet at Neruda ble forgiftet på sykehuset der han var innlagt og døde 23. september 1973.

Neruda, som selv tilhørte det chilenske kommunistpartiet, var en sterk tilhenger av Allende. Han fikk nobelprisen i litteratur i 1971. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere