RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen biologiske spor i Sigrid-saken

(Montasje: Nettavisen/Scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet vil fortsatt ikke varetektsfengsle 29-åringen som er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken.

Fredag klokken 12:30 gikk sivilkledt politi inn i boligblokken på Østensjø og søkte i området ved Godlia T-banestasjon hvor den 29-årige mannen har sin bolig.

Fredagens razzia var den andre mot 29-åringens bolig. Mannen er mistenkt for å ha gitt falsk forklaring til politiet i etterforskningen av forsvinningen til Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Han er siktet for falsk forklaring, men er ikke varetektsfengslet. Siktelsen for falsk forklaring opprettholdes i dag, mandag, skriver NRK.

Politiet opplyser at de ikke har funnet biologiske spor i løpet av de siste dagene som kan knyttes til saken.

Ulike versjoner
Fredagens razzia var den andre denne uken mot 29-åringens bolig. Politiet hadde med seg hund trent til å markere på blod, sæd og andre kroppsvæsker.

Ifølge den siktedes advokat Kim Gerdts, har han ikke gitt samtykke til ransakingen.

Mannen er under mistanke siden politiet mener at han har gitt to ulike versjoner av hvor han skal ha sett Sigrid før hun forsvant, men er ellers sparsomme med opplysninger.

- Men når situasjon er slik at vitnets identitet er kjent, kan politiet ikke gjøre annet enn å skjerme alle omstendigheter knyttet til vitnets rolle i saken fra det offentlige, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde fredag.

- Mistenkt
Mannen kom i politiets søkelys siden han i tillegg til den angivelige falske forklaringen, er tidligere dømt for en overfallsvoldtekt samt for flere tilfeller av vold og vinningskriminalitet.

Den siktedes advokat, Kim Gerdts, har hele tiden uttrykt seg svært kritisk om politiets behandling av hans klient.

- De har i realiteten gjort ham til en mistenkt i saken. I motsatt fall hadde de aldri iverksatt disse tvangsmidlene, sier Gerdts til Nettavisen.

- Uthengt som skyldig
29-åringen gikk til politiet med observasjoner han skal ha gjort av Sigrid i tidspunktet rundt forsvinningen. Det politiet oppfatter som falsk forklaring skal dreie seg om detaljer rundt når han skal ha sett henne, hvor han befant seg på det tidspunktet, og hvorvidt deler av hans forklaring baserer seg på det han har hørt i mediene, eller sett selv.

Gerdts mener at politiet behandler mannen som en mistenkt, men bevisst har unngått å sikte ham for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

- På den måten blir han fratatt sine rettigheter dersom han ønsker senere å søke om erstatning for den påkjenningen han har vært utsatt for. Men hvis man følger med på det som skrives i kommentarfelter og på Facebook og diverse forum, basert på det man hører i mediene og fra politiet, blir han uthengt som skyldig, sier Gerdts.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere