RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen Bosman-spillere på Valle

Sist oppdatert:
- Tett opp mot unikt, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu.

- Etter at vi signerte Morten Berre og André Muri har vi ingen Bosman-spillere i troppen. Det er tett opp mot unikt når vi ser de kontraktsutfordringene andre Tippeligaklubber sliter med, sier sportsdirektør Jan.Erik Aalbu til vif-fotball.no.

- Ronny Johnsen har riktignok en kontrakt som går ut etter denne sesongen, men det ligger i kortene at han gir seg i klubben etter en lang og innholdsrik karriere.

Øker markedsverdien
Også utleide Frode Larsen i Bærum, Rune Lange i Tromsø og Jørgen Horn i Viking har kontrakter ut over denne sesongen. En smugtitt på andre toppklubber i Norge viser at mange spillere har korte kontrakter og at noen klubber har opp mot 15 spillere som kan gå gratis som Bosman-spillere etter 2008-sesongen.

- Når vi signerer en spiller tidlig, viser vi at vi satser på ham og for Vålerengas del øker markedsverdien fordi spilleren må kjøpes løs fra avtalen dersom andre klubber ønsker hans tjenester.

Fire med lærlingkontrakt
I tillegg til 25 a-lagsspillere har Vålerenga fire juniorspillere på lærlingkontrakt. Christer Jensen, Bardh Shala, Joakim Eyde og Simen Thollefsen trener med a-laget og får oppfølging etter klubbens spillerutviklingsplan.

- Vi kan søke om å signere unge talenter når spilleren er 15 år, men gjør det som regel først når de fyller 16 år. I tilfeller som Joshua King gjorde vi det ikke, og der var veien kort og enkel for Manchester United. Vi gleder oss over at våre spillere får gode tilbud, men legger alltid mulighetene for personlig og sportslig modning til grunn i våre vurderinger.

Daniel Fredheim Holm, Allan Jepsen, Jarl Andrè Storbæk, Freddy dos Santos, Rune Lange, og Jørgen Jalland har alle kontrakter som går ut etter 2009-sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere