RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen Bosporus-oppgang i ratene

Sist oppdatert:
Tåkeproblemene som har hemmet tanktrafikken gjennom Bosporus og Dardanellene de siste dagene har foreløpig ikke gitt noe løft i suezmax-ratene i regionen
Det opplyser en befraktningsmegler til iMarkedet.no fredag morgen.

Det sluttes fortsatt på worldscale 150-nivået for reiser i det indre Middelhav og Svartehavet, og befraktningsmegleren frykter heller vider fall i ratene enn oppgang.

Bakgrunnen er at ventetiden så raskt tåken letter, fortsatt ikke er spesielt stor sett i forhold til det som var tilstanden sist vinter for passering inn og ut av Svartehavet.

Noen av skipene har imidlertid ligget i kø siden mandag, men antallet inludere både oljetankskip og gasstankskip som er udnerlagt reglene om dagpassering i stredene.

Ifølge skipsagentrapproter iMarkedet.no har fått har køene begynte å bygge seg opp. Situasjonen er imidlertid ikke verre enn at de tyrkiske kanalmyndighetene regner med å kunne tilby skip underlagt dagsrestriksjoner som ankommer for passering sør eller nordover gjennom Bosporus og Dardanellene passasje i løpet av to til tre dager etter ankomst.

Det ble i morges rapportert at 16 tank- og gasskip lå å ventet ved sørenden av Dardanellene, og åtte ved nordenden av Bosporus. I tilelgg lå det fire skip for passering nordover gjennom Bosporus og 11 skip for passering sydover gjennom Dardanellene.

En skipsagent iMarkedet.no har snakket med nå i formiddag melder om tett tåke og fortsatt stans i trafikken gjennom begge stredene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere