Gå til sidens hovedinnhold

«Ingen» bruker hijab på jobb

Kiwi spesialdesignet hijab som en del av arbeidsuniformen i 2012, men bruken av denne er marginal forteller administrerende direktør Jan Paul Bjørkøy.

OSLO: Mens hijabdebatten om hvorvidt politi og dommere skal få bruke religiøse hodplagg raser videre, har dittoslo snakket med politiet om den faktiske etterspørselen blant de ansatte etter dette.

Les også: Ingen problemer med hijab-politi

Ingen hijab- etterspørsel

– Jeg har ikke hørt at det har vært noe etterspørsel blant våre ansatte om å bruke hijab i det hele tatt, sier stasjonssjef ved Grønland politistasjon Kåre Stølen.

Dagligvarekjeden Kiwi innførte i fjor hijab som en del av den grønne arbeidsuniformen, men bruken av denne har ikke vært stor.

Dittoslo snakket med daglig leder for tre Kiwi butikker i sentrum på kjøpesenteret Byporten og Grønland. Her bruker ingen av de ansatte arbeidshijab.

Lite brukt

– Vi har tillatt bruk av hijab i 8-10 år, men det har vært private. Da vi skiftet kolleksjon i 2012 så ble det også designet en hijab. Det er veldig liten bruk, så erfaringene er marginale, men uproblematiske, skriver Jan Paul Bjørkøy i en mail til dittOslo.

Les også: - En snever debatt

Ikea innførte også hijab som en del av sine arbeidsuniformer i 2005, men har i dag ingen oversikt over hvor mange ansatte som faktisk bruker hodeplagget.

– Vi har ikke tall på hvor mange av våre medarbeidere som bruker religiøse hodeplagg, rett og slett fordi dette ikke er et tema hos oss i ansettelsesfasen eller senere, skriver kommunikasjonsrådgiver Siv Elizabeth Egger i en mail til dittOslo.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai