*Nettavisen* Nyheter.

Ingen busstreik

Foto: Asle Bentzen (Illustrasjonsfoto)

I siste liten ble partene enige om en ny arbeidsavtale og bussjåførene i Bergen kunne starte opp morgenbussene.

Klokken 05.30 ble det klart at det ikke blir streik blant de fagorganiserte i Norsk Transportabeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet. Motparten Transportbedriftenes Landsforening og Norges lastebileier-forbund har akseptert en avtale lagt fram av Riksmeklingsmannen klokken 04.45.

I en pressemelding skriver Yrkestrafikkforbundet

«TL/NLF har vedtatt forslagene mens YTF har vedtatt forslagene vedrørende Godsbilavtalen og Miljøoverenskomsten mens Transportoverenskomsten blir sendt ut til uravstemning. NTF sender alle avtaler til uravstemning. Svarfrist er satt til 12. mai.»

Hovedpunktene i den nye avtalen er

* Et generelt tillegg på kr. 1,50 + et utjevningstillegg på kr. 4,00 fra 1. april 2006. Disse tillegg gis på alle lønnssatser i alle avtaler

* Som første steg på vei mot et lønnsnivå på linje med gjennomsnittlig industriarbeiderlønn gis det kr. 3,50 i tillegg for alle rutebilsjåfører som omfattes av ny kontrakter og/eller bedriftens avtaler med oppdragsgiver som reforhandles fra og med 1. januar 2007

* Mat- og diettsatsene økes med kr. 2,00

* En bussbransjeavtale innføres fra 1. april 2007. Denne skal gjelde for de bedrifter som etter denne dato inngår nye kontrakter med oppdragsgiver.

Bussjåførene ville ha et årlig lønnstillegg på 40.000 kroner, og komme opp på samme nivå som industriarbeiderne. I dag en gjennomsnittlig bussjåfør uten fagbrev - noe som gjelder del fleste sjåførene - 122,85 kroner timen. Det utgjør en grunnlønn på ca 240.000 kroner i året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.