RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen byrådskrise i Bergen

Sist oppdatert:
Byrådspartiene og Arbeiderpartiet ble torsdag kveld enige om en budsjettavtale for 2006. Dermed blir det ingen byrådskrise for Monica Mæland (bildet) & Co.

Etter at Fremskrittspartiet brøt samarbeidsavtalen med byrådet, var byrådspartiene avhengig av en avtale med Arbeiderpartiet. Alternativet ville være kabinettspørsmål og en eventuell byrådskrise.

Men torsdag kveld meldte BT.no at både Aps og Høyres bystyregrupper har sagt ja til den fremforhandlede avtalen for budsjett for 2006. Dermed er krisen avverget, og Bergen kommune sikret flertall for et budsjett for neste år.

- De synes at den skissen som er lagt frem kunne være en god løsning og en god avtale, da Høyres gruppeleder Hilde Onarheim til avisen etter at partiets gruppe hadde behandlet saken. Også Arbeiderpartiets gruppe godkjente avtalen, og dermed er budsjettet i realiteten i havn.

Før Ap gikk med på å forhandle stilte de flere krav som måtte innfris før et samarbeid kunne være aktuelt. Først fredag blir det klart hvor langt byrådspartiene har måttet strekke seg for å sikre flertall og fortsatt makt.

Økte avgifter
Busjettet skal vedtas i bystyret mandag. I samme møte skal bystyret også fastsette vann- og avløpsgebyrene for neste år.

Forslaget fra byrådet medfører en økning på 7,6 prosent for vanngebyret.

Bystyret har tidligere vedtatt at for mye innbetalte vann- og avløpsgebyrer for perioden 1991 til 2000 skal tilbakebetales. Dette er nå innarbeidet i budsjettet, med totalt 15 millioner kroner årlig i årene 2006 til 2013.

Konkret betyr det at vanngebyrene foreslås økt med 7,6 prosent for en gjennomsnittskunde neste år, i stedet for 12 prosents økning som tidligere foreslått. Samtidig foreslås avløpsgebyrene redusert med ca 0,7 prosent, i stedet for den tidligere foreslåtte økningen på 3 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere