Ingen DNA etter russevoldtekter

Ålgård (NTB): Politiet har ikke funnet spor etter DNA fra noen mulige gjerningsmenn etter de fire voldtektene som ble anmeldt under årets russetreff i Kongeparken.

Under det store arrangementet for russen i Kongeparken i Ålgård i Rogaland i begynnelsen av mai, ble det anmeldt tre voldtekter inne på festområdet og en overfallsvoldtekt langs en sti umiddelbart på utsiden. Nesten sju uker etter at overgrepene skal ha skjedd, bekrefter politiet at det ikke i noen av sakene er funnet mannlig DNA.

- DNA-funn hadde hjulpet oss mye, og jeg er veldig lei for at det ikke er funnet noe når de foreløpige resultatene nå foreligger, sier lensmann Ingrid Eik i Gjesdal til Stavanger Aftenblad.

Politiet sier nå det er mindre håp om at de seksuelle overgrepene vil bli oppklart.

- Vi har ennå noen oppgaver igjen, men det nærmer seg slutten. Da kan det gå mot henleggelse, og det er sånt som ofte skjer i disse sakene når det ikke foreligger DNA, sier Ingrid Eik.

Politiet etterlyste en mørkhåret mann med østlandsdialekt kort tid etter en av voldtektene og også en mørk bil ble på et tidspunkt etterlyst. Det ble sagt at totalt seks menn skal ha begått de fire voldtektene, men ingen ble pågrepet mens arrangementet gikk av stabelen helgen 3.-5. mai. I alt 12.000 russ deltok på festen. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.