RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen enighet i politikonflikten

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ny frist i forhandlingene.

Partene i politikonflikten var ikke enige om en avtale ved fristens utløp fredag morgen klokken 08.30. Nå fortsetter forhandlingene fram klokken 18, melder NTB.

Forskriften blir vedtatt i statsråd, men ikke iverksatt.

Partene i politikonflikten har vært i forhandlinger i hele natt.

– Vi har foreløpig ikke kommet til enighet. Nå skal vi inn til et kort møte i Fornyings- og administrasjonsdepartementet. Fristen for å komme til enighet er blitt utsatt. Vi kommer til å forhandle fram til statsråd klokken 11, sier Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til Dagbladet.no.

Politietatens avtale om unntak fra arbeidsmiljøloven løper ut 1. juli. Regjeringen har det siste halvåret fastholdt at nye unntak fra bestemmelsene om hviletid vil bli fastsatt gjennom forskrift, altså ikke gjennom forhandlinger.

Stridens kjerne er hvilken kompensasjon politiet skal få for å bidra med mer politikraft, altså mer arbeidstid og fleksibilitet i forhold til arbeidsmiljøloven.

Det har vært forhandlinger mellom partene etter at justisminister Knut Storberget (Ap) på et møte med Politiets Fellesforbund og politijuristene tirsdag åpnet for at politiets unntak fra hviletidsbestemmelsene ikke vil bli regulert gjennom forskrift, hvis partene greier å bli enige om en løsning i forhandlinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere