*Nettavisen* Nyheter.

Ingen enighet om produksjonskutt i OPEC

Oljeministrene i OPEC-landene ble ikke enige om produksjonskutt da de møtets i Wien fredag. Rykter om produksjonsøkning fikk derimot prisen på Nordsjøolje til å falle til under 43 dollar fatet, det laveste på seks år. Foto: Heinz-peter Bader (Reuters)

Oljeministrene i OPEC-landene ble ikke enige om produksjonskutt da de møtets i Wien fredag. Rykter om produksjonsøkning fikk derimot prisen på Nordsjøolje til å falle til under 43 dollar fatet, det laveste på seks år.OPEC-landene ble ikke enige om verken å øke eller begrense oljeproduksjonen under sitt møte i Wien fredag.

– Vi har ingen avtale, konstaterte en kilde da møtet var over.

Det er ikke enighet om å kutte i produksjonen, opplyste Nigerias oljeminister og fungerende OPEC-president Emmanuel Ibe Kachikwu etter møtet.

Tidligere fredag hevdet OPEC-kilder at det var oppnådd enighet om å heve produksjonstaket med 1,5 millioner fat olje i døgnet, til 31,5 millioner fat.

Også dette ble senere avvist fra offisielt hold, men meldingen resulterte uansett i et kraftig fall i oljeprisen. Nordsjøolje ble fredag omsatt for under 43 dollar fatet, det laveste på seks år.

Rundt en tredel av verdens olje kommer nå fra OPEC-land, som tradisjonelt bryr seg lite om produksjonskvotene de selv fastsetter.

På verdensbasis overstiger oljeproduksjonen nå etterspørselen med rundt 2 millioner fat i døgnet, og de små OPEC-landene har lenge tatt til orde for produksjonskutt for å få opp oljeprisen.

Store oljeproduserende land med Saudi-Arabia i spissen er lite villige til å kutte i produksjonen og er mer opptatt av å forsvare sine markedsandeler. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.