Gå til sidens hovedinnhold

Ingen enighet om regjering i Syrias opposisjon

Istanbul (NTB-Reuters): Syriske opposisjonsledere har utsatt å danne en overgangsregjering, noe som skaper ny tvil om de er i stand til å skape et alternativ til regimet i Damaskus.

Dannelsen av en overgangsregjering skulle bidra til å fylle maktvakuumet som har oppstått i Syria som følge av den ødeleggende krigen mellom regimet til president Bashar al-Assad og en rekke opprørsgrupper.

Men mandag ble det klart at det ennå ikke er enighet om hvem som skal sitte i en slik regjering. I stedet har opposisjonsledere som er samlet i Istanbul, vedtatt å danne en komité på fem medlemmer som i løpet av ti dager skal foreslå regjeringsmedlemmer.

Den syriske nasjonalkoalisjonen, opposisjonens paraplyorganisasjon, startet forhandlingene om en overgangsregjering lørdag. Det er andre gang opposisjonen mislykkes i forsøket på å danne en slik regjering, og den interne maktkampen svekker opposisjonens troverdighet ytterligere.

Den syriske nasjonalkoalisjonen består av 70 medlemmer og er dominert av islamister. Den ble dannet med støtte fra Vesten og landene ved Persiabukta i begynnelsen av desember. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget