Gå til sidens hovedinnhold

Ingen evakuering på Senja tirsdag

Tromsø (NTB): Politiet har besluttet at det ikke blir noen evakuering av beboere på Senja tirsdag. Samtidig er skredfaren fortsatt stor, og politimesteren tar forbehold om at situasjonen kan endres raskt.

Tirsdag ettermiddag var skredeksperter på befaring flere steder på Senja sammen med politiet og folk fra kommunen. I samråd med Norges Geotekniske Institutt (NGI) og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har evakuering av rundt ti boligområder vært drøftet, men konklusjonen er at dette foreløpig ikke er aktuelt, skriver Nordlys.

- Men det ligger mye snø i fjellet, og værmeldingen er ikke den beste, så situasjonen kan endre seg relativt raskt. Vi gjør løpende vurderinger av situasjonen, sier politimester Ole B. Sæverud i Troms politidistrikt til avisen.

Avdelingsleder Ulrik Domaas i naturskadeavdelingen i NGI sa tidligere på dagen til NTB at det fortsatt er stor snøskredfare.

- Jeg fikk nettopp melding om et nytt skred i Steinfjorden, opplyste Domaas ved 13-tiden.

Såkalte polare lavtrykk gjør været svært uforutsigbart. Lavtrykkene er små, men kraftige og dannes plutselig utenfor kysten av Nord-Norge. (©NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene