RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen får se avisutredningen

Mediebedriftenes Landsforening raser mot Oslo fylkesskattekontor. Avisutredningen som kan avgjøre moms-saken til Se og Hør er unntatt offentlighet.

Oslo fylkesskattekontor har unntatt rapporten fra medieforsker Sigurd Høst fra offentligheten. Dermed er det ingen andre som får innsyn i utredningen, som kan avgjøre om Se og Hør får momsfritak eller ikke, melder Propaganda.

Vedtaket har fått Mediebedriftenes Landsforening til å se rødt. Der mener de rapporten skal være offentlig.

"I følge lovteksten skal det stilles strenge krav til et slik unntak. Mediebedriftene kan ikke se at offentliggjørelse av rapporten til Høst kan gi et direkte misvisende bilde av saken og at dette eventuelt kan skade åpenbare samfunnsmessige eller private interesser. Avslutningsvis minner Mediebedriftene i sin klage om at Stortinget en rekke ganger har oppfordret til meroffentlighet", skriver Mediebedriftenes Landsforening i en klage på hemmeligholdet.

Sigurd Høsts avisutredning er ikke spesifikt knyttet til Se og Hør, men en generell vurdering av avisbegrepet. Likevel er det grunn til å tro at Oslo fylkesskattekontor vil legge avgjørende vekt på utredningen i sin vurdering av om Se og Hør skal regnes som avis eller ikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere