Ingen forhandlinger om utlevering av FN-soldater

Manila (NTB-Reuters-DPA): Det pågår ingen forhandlinger om utlevering av 21 filippinske FN-soldater, sier opprørerne som har tatt soldatene til fange i Syria.

08.03.13 13:13

Opprørerne gir ingen signaler om at soldatene kan bli frigitt med det første.

Abu Essam Taseel i gruppen Yarmouks Martyrer, som bortførte soldatene sør i Syria onsdag, sa fredag at filippinerne «ikke er gisler, men gjester». De blir holdt tilbake i landsbyen Jamla av hensyn til deres egen sikkerhet, framholdt han.

Taseel tilføyde at Yarmouks Martyrer ikke fører noen samtaler med FN om å la filippinerne gå. De vil bli frigitt når de syriske regjeringsstyrkene har trukket seg bort fra området rundt Jamla, sa han.

- Eventuelle forhandlinger bør føres mellom FN og president Bashar al-Assads regime. De bør handle om stans i bombingen og opphevelse av blokaden av området, slik at det blir trygt å oppholde seg der, sa Taseel videre.

FN-soldatene er utplassert på Golanhøydene mellom Syria og Israel, og ble tatt til fange da de skulle hente forsyninger. I et videoopptak som ble offentliggjort torsdag, virket det som om de var i god form og befant seg i trygge omgivelser, skriver nyhetsbyrået DPA. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.