*Nettavisen* Nyheter.

Ingen fornøyd i Stavanger

Foto: (Team Joker Bianchi)

Hverken sportsdirektøren i Joker Bianchi eller beste nordmann Øystein Stake Laengen var helt fornøyde etter Rogaland Grand Prix.

30.05.10 18:55

Ukraineren Vitaliy Popkov fra kontinental-laget til ISD vant det 193 kilometer lange Rogaland Grand Prix søndag. Dette var 26-åringens sjuende seier for året. Dansken Nikola Aistrup fra Team Concordia og australske Michael Hepburn fra Team Jayco Skins utgjorde pallen i Stavanger. Øystein Stake Laengen fra Plusbank Cervélo ble beste nordmann på sjetteplass.

Bugge ble beste Joker
Sportsdirektør i Team Joker Bianchi Gino Van Oudenhove forteller til procycling.no at dagen var preget av mange brudd, og at det avgjørende bruddet gikk etter 114 kilometer. Her satt Oudenhoves lag med Sven Erik Vold og Vegard Robinson Bugge. Vinneren Popkov gikk solo og krysset målstreken i ensom majestet. Resten av bruddet spurtet om andre- og tredjeplassen.

- Bugge gjorde et forsøk på å komme unna med en kilometer igjen, men han er ingen toppspurter så det førte bare til at han ble sittende i en dårlig posisjon i spurten, sier Oudenhove. Vegard Robinson Bugge kjørte i mål som åttendemann, 29 sekunder bak vinneren Popkov.

Sportsdirektøren sier at han ikke er helt fornøyd resultatmessig, men at kjøringen rytterne hans viste var veldig bra. Oudenhove forteller også at fokuset ligger nettopp på måten laget kjøret på, fremfor resultatene.

Stake Laengen beste nordmann
20 år gamle Øystein Stake Laengen ble sjettemann, og dermed best av de norske. Selv om han var det norske lyspunktet er Laengen reservert når han snakker med procycling.no etter løpet.

- Det var jo OK det, men jeg mangla litt i avslutninga så det ble ikke noe toppresultat, sier Laengen.

Plusbank Cervèlo-rytteren sier at samarbeidet i det avgjørende bruddet var litt varierende, men i og med at avstanden økte hele tiden skjønte de i bruddet at det ville stå mellom dem i finalen.

Laengen skal kjøre Ringerike Grand Prix, som begynner onsdag 2. Juni, og har satt store mål for seg selv.

- Jeg må jo prøve å vinne en etappe, det ville vært stort, sier 20-åringen.

Resultater

1 Vitaly Popkov (ISD Continental Team) 4.11.02
2 Nikola Aistrup (Team Concordia Forsikring - Himmerland) +26
3 Michael Hepburn (Team Jayco Skins) st.
4 Michael Reihs (Team Designa Køken - Blue Waters) st.
5 Christian Moberg Jørgensen (Glud & Marstrand - LRØ Rådgivning) st.
6 Øystein Stake Laengen (Plusbank Cervélo) st.
7 Roy Hegreberg (Team Sparebanken Vest -Ridley) st.
8 Vegard Robinson Bugge (Team Joker Bianchi) +28
9 Wilco Keldermann (Rabobank Continetal Team) +29
10 Michael Stevensson (Team Sparebanken Vest -Ridley) +2.17

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.