RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Shutterstock)

Ingen forskjell på slankekurene

Sist oppdatert:
Det spiller ingen rolle om du går på GI, Atkins eller steinalderdietten.

(SIDE2): Det er det totale antall kalorier som teller dersom du vil ned i vekt. Om energien kommer fra karbohydrater, fett eller protein har ingen betydning, vier en ny stor slankestudie. Det melder svenske Aftonbladet .

Det fins altså ingen vinner.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Denne studien bekrefter det vi tørrpinner har sagt hele tiden, men som ingen vil høre: Spis mindre og løp mer så går du ned i vekt, sier Stephan Rössner, professor i medisin.

Ble fulgt over to år
Amerikanske forskere fulgte over 800 overvektige eller mennesker som lider av sykelig overvekt i over to år. De fikk fire ulike populære slankekurer. To av gruppene spiste lite fett og mer karbohydrater mens to av gruppene spiste mindre karbohydrater men mer fett.

Alle deltakerne spiste cirka 750 kalorier mindre per dag og ble oppfordret til å mosjonere en og en halv time i uken. De hadde også tilgang til profesjonell, personlig rådgivning så lenge studien varte.

Gikk ned to-tre kilo
Etter at deltakerne hadde fulgt sine respektive dietter i to år hadde de fleste gått ned i vekt, men bare to til tre kilo i gjennomsnitt. Det var ingen forskjell på de ulike gruppene, men de som hadde lyktes mest var de som hadde utnyttet den personlige rådgivningen regelmessig.

Selv om vektnedgangen ikke var på så mye som deltakerne selv hadde håpet på så viste prøver andre positive resultater. Alle hadde bedre blodtrykk og mindre risiko for hjerte- og karsykdommer og diabetes. De som hadde spist mindre karbohydrater hadde forbedret sine verdier av det gode kolesterolet mens de som spise en diett med mindre fett hadde redusert halvparten av det farlige kolesterolet. Resultatet av studien er publisert i medisintidsskriftet The New England Journal of Medicine.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere