RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen fører terrortilsyn med jernbanen

Oslo (NTB): Statens jernbanetilsyn har verken kompetanse eller ressurser til å sikre jernbanen mot terror. I dag føres det heller ikke tilsyn med terrorsikringen av jernbane- og T-banenettet i Norge.

Etter en terrorøvelse i Oslo i 2006 konkluderte Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) med at det er «en utfordring å ha oversikt over tilgjengelige kapasiteter og å utnytte disse på en effektiv måte».

Likevel er det nå, seks år senere, fortsatt ikke noe lovbestemt regelverk for å håndtere terror- og sabotasjeangrep mot jernbanen. Ei heller er det noe formelt tilsyn på området, skriver Bergens Tidende.

Seniorrådgiver Eivind Moe i Samferdselsdepartementet understreker imidlertid at Jernbaneverket og NSB har beredskapsplaner, og at forskriftsarbeidet er igangsatt for å tydeliggjøre kravene.

Regelverket skal sørge for at aktørene på jernbaneområdet kan takle et omfattende terror- eller sabotasjeangrep på tog eller t-bane i Norge.

Men Statens jernbanetilsynet som er blitt pålagt av departementet å utarbeide forskrifter for terrorsikring, mener at de mangler både kompetanse og ressurser til arbeidet, skriver avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere