*Nettavisen* Nyheter.

Ingen Gears of War III før i 2011?

Foto: (Microsoft/Epic Games)

- Utsettes på grunn av Natal og Halo: Reach, skriver spillmagasinet Edge.

18.03.10 14:15

Helt siden lanseringen av det første Gears of War har utvikleren Epic omtalt spillet som en trilogi. Mange forventet at Epic ville annonserer Gears of War III på Games Developer Conference i mars, men her glimret spillet med sitt fravær.

Nå kan det engelske spillmagasinet Edge har avdekket årsaken. Ifølge en amerikansk butikkilde Edge beskriver som sikker, er Gears of War III planlagt for lansering i april 2011. Det skal være Microsoft som har ønsket å utsette lanseringen for at den ikke skal kollidere med andre store lanseringer.

- Microsoft er giret på å unngå et krasj med Halo: Reach, og ser helst at Natal "eier" julen. Det er derfor vi ikke vil si Gears of War III før neste år, sier kilden til Edge.

Halo: Reach har ikke fått en endelig slippdato, men det er forventet at spillet slippes rundt september.

Nettsiden Gamespot utbroderer bildet en smule, og skriver at en annen grunn til at Gears of War III ikke vil dukke opp før i april er lanseringen av et annet skytespill Epics studio i Polen har utviklet. Spillet har ikke fått et navn ennå, men skal distribueres av Electronic Arts i begynnelsen av 2011.

Ifølge Edges kilde vil Epic annonsere Gears of War III med en trailer i april 2010, nøyaktig ett år før lanseringen av spillet. Spillet skal så bli vist fram for første gang på E3 i juni.

Gears of War ble lansert i 2006. Epic fulgte opp med Gears of War II to år senere. Nå ser det altså ut til at spillerne må vente tre år på avslutningen av trilogien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.