*Nettavisen* Nyheter.

Ingen gratisringing fra Telenor

I motsetning til NetCom vil ikke Telenor bruke UMA-teknologi til mobil IP-telefoni.

Mandag lanserte NetCom sin HomeFree-tjeneste. En tjeneste for mobil IP-telefoni basert på UMA-teknologi som er ment å gi billigere telefoni til brukerne. Telenor på sin side kaller UMA-teknologien for et kortsiktig nisjeprodukt, skriver Inside Telecom.

- Vi anser dette for å være et nisjeprodukt drevet fram av mobiloperatørverdenen. Teknologien er kortsiktig og mangler bred støtte fra telefonleverandører, sier leder for Nordic Mobile Products i Telenor Ric Brown til Inside Telecom.

Ikke stabil nok
Selskapet har vurdert teknologien, men har valgt å gå for konkurrerende løsninger av flere grunner. Selv om de ikke vil kalle UMA-løsningen for ustabil hevder de at det er lite sannsynlig at brukerne oppnår den stabiliteten de er vant til fra fasttelefon eller mobilen.

- Vi har bestemt oss for ikke å satse på UMA, sier Brown.

Tester egen løsning
Telenor velger i stedet en løsning basert på IMS (IP Multimedia Subsystem) og SIP (Session Initiation Protocol). Selskapet mener dette er en ”nettbasert teknologi som støttes av mange produsenter”.

Telegiganten vil ikke kommentere når produktet vil slippes løs på markedet. De kan imidlertid røpe til Inside Telecom at de er i andre betafase med et begrenset antall testkunder.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.