RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen grep inn under bussran

(TV 2 Nettavisen)
En 17 år gammel gutt kunne fritt true til seg både penger og bankkort fra sitt mobbeoffer på bussen. Ingen av de andre passasjerene grep inn under ranet.

Siden han var 16 år gammel begynte politiet å notere det ene lovbruddet grovere enn det andre. Fredag ble den nå 19 år gamle mannen dømt til fengsel etter tre år med kriminalitet. For den lange smørbrødlisten med brudd på diverse paragrafer fikk den unge mannen sju måneders fengsel, der fire blir betinget.

Skutt i øyet
Første steg på sin kriminelle bane startet mannen da han var 16 år gammel. Mens han og to kamerater lekte krig med softgunvåpen, kom han over to 13 og 14 år gamle gutter han ikke kjente. De satt på bakken med ryggen til og ante fred og ingen fare da han plutselig skjøt en av dem i bakhodet med pistolen. Guttene snudde seg, og da fyrte han av et skudd til. Denne gangen traff kulen den andre gutten i øyet. Som følge av skuddet måtte 13-åringen bruke et plastskjold i ansiktet om natten i en periode, på grunn av en kraftig kvestelse.

Han hadde rukket å bli 17 år før han ni måneder senere begikk ranet på bussen mellom Os og Bergen. Idet han kom inn på bussen, fikk han øye på en annen gutt han i lang tid hadde mobbet. Med en knytteneve trykket opp i ansiktet, ble mobbeofferet tvunget til å gi fra seg sine eiendeler, uten at han turde be medpassasjerene om hjelp. Ransmannen hadde fritt leide og gikk rolig ut av bussen med sitt offers penger og bankkort.

I 17 og 18 års alderen gjorde han seg skyldig i flere legemsbeskadigelser, trusler, ordensforstyrrelser, brudd på våpenloven og tyveri. Ved en anledning gjorde han også innbrudd hos sin bestefar ved å knuse seg inn altandøren. Inne hos bestefaren stjal han med seg blant annet smykker, drikkevarer og penger.

Frifunnet for antasting
Han var også tiltalt for å ha antastet en jevnaldrende jente, men ble frifunnet for dette forholdet. 19-åringen tilsto de mindre alvorlige lovbruddene, men benektet kategorisk å ha hatt befatning med de mest alvorlige.

Under rettssaken i Bergen tingrett forrige uke, kom det fram at 19-åringen hadde bodd på hospits og hos kamerater i lengre tid. På grunn av mannens rusmisbruk kunne han av hensyn til sine søsken ikke bo hjemme.

Retten valgte å avsi en deldom, på grunn av hans unge alder, og idømte han sju måneders fengsel, hvorav tre av dem må sones bak murene. Han må også betale til sammen 5353 kroner i erstatning til tre av sine ofre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere