RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Shutterstock)

Ingen hensikt å ta omega-3-tilskudd?

Sist oppdatert:
Ny, stor studie hevder at omega-3 ikke forebygger hjerte- og karsykdom.

(SIDE2:) Greske forskere tror ikke på at fiskeolje hjelper mot utvikling av hjerte- og karsykdom.

Overraskende funn
Tidenes største analyse av omega-3-forskning omfatter nærmere 69.000 mennesker fra 20 ulike forskningsprosjekt. Studiene sammenligner helsetilstanden hos dem som har tatt kosttilskudd med omega-3 eller spist mye fisk med helsen hos personer som tok placebo eller fikk lite omega-3 i kosten.

Resultatene ble offentliggjort i Journal of The American Medical Association (JAMA) i forrige uke. Konklusjonen sier at det ikke er noen statistisk forskjell på de to gruppene når det gjelder slag, hjerteinfarkt eller andre hjerte- og karsykdommer.

Ikke skadelig

- Dette er en solid undersøkelse, og resultatene kan vi stole på. Det har dessverre ingen hensikt å ta tilskudd med omega-3 for å beskytte seg mot hjertesykdom og karsykdom slik som hjerteinfarkt eller hjerneslag, sier spesialist i indremedisin og hjertesykdommer, Steinar Madsen, til NTB.

Samtidig minner Madsen om at det ikke er skadelig å ta tilskudd. Han sier at omega-3 brukes fremdeles som medisin mot høye fettstoffer, såkalte triglyserider, i blodet, men det vil altså ikke fungere som noen vaksine mot hjerte- og karsykdommer:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere