*Nettavisen* Nyheter.

Ingen hjelp fra Røkke eller Statoil i fjor

Kampen om Kværner og Statoil på børs ga Woldsdal & Partneres beste år i 2001. Fjoråret var helt uten slike bevegelser i næringslivet, noe PR-byrået merket godt.

20.06.08 11:05

I flere år har PR-byrået JKL Woldsdal vært en pengemaskin for eierne. Til sammen har de generert godt over 20 millioner kroner siden 1998. I 2001 hadde de et toppår med en omsetning på 57 millioner kroner og et resultat før skatt på 9,3 millioner kroner.

Fjoråret derimot ble elendig for PR-byrået som ble startet av Morten Woldsdal (bildet). Byråinntekten sank med hele 20 millioner kroner fra 47,6 millioner kroner til 27 millioner. Mens resultat før skatt endte på minus åtte millioner kroner.

- Det er klart at 2001 var et usedvanlig dårlig år med et uakseptabelt dårlig resultat, sier sjef og gründer i Woldsdal & Partnere, Morten Woldsdal, til Propaganda. Woldsdal kom tilbake til byrået tidligere i år, etter en kort periode som toppsjef i Leo Burnett.

- Uten at det er en unnskyldning, så har vi hatt mange gode år og generert gode inntekter for våre eiere, sier han videre.

Woldsdal forklarer at det elendige resultatet i all hovedsak skyldes to ting. At nedgangen i finansmarkedet falt sammen med den generelle nedgangen i næringslivet.

- Markedet med store finanstransaksjoner forsvant. Vi var involvert i kampen mellom Kværner og Røkke og hjalp Statoil på børs. I første halvår i fjor var det ingen slike store bevegelser i næringslivet og dermed falt 30 prosent av våre inntekter bort, nærmest over natten. Samtidig var det lavkonjunktur i de andre markedene vi er involvert i, forklarer Woldsdal-gründeren.

Morten Woldsdal viser til at situasjonen er en helt annen nå. Selskapet har blant annet vært igjennom en betydelig omstruktureringsprosess hvor byrået ble redusert fra 30 til 20 ansatte.

- Kostnadstiltakene får effekt først i år. Nå har vi kostnader som er mer i tråd med inntektene. I tillegg har vi en egenkapital på 54 prosent, så vi har en solid økonomi.

Nå begynner i tillegg kundene å komme tilbake.

- Det er tegn til bedring i næringslivet med større flyt av nye kunder og prosjekter. Vi måtte si opp noen i fjor, men er i ferd med å ansette noen nye nå, sier han før han avviser at byrået skal kaste seg på noen hodeløs vekstprosess.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.