RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen internett? Ingen spilling!

(EA)
Sist oppdatert:
Lyst til å spille på farten? Du kan ikke gjøre som du vil med det kommende C&C4.

(Spillmagasinet): De som ønsker å spille det kommende C&C4-spillet må belage seg på å alltid være tilkoblet internett. Har du ikke internett tilgjengelig, vel, da får du rett og slett ikke lov å spille. Ikke engang enspillerdelen.

– Dette er primært på grunn av vår «player progression»-funksjon slik at alt kan blir registrert. C&C 4 er ikke et MMO som World of Warcraft, men konseptuelt har det lignende prinsipper for å være online hele tiden, skriver community-ansvarlig APOC på forumet til det nye spillet.

Ser ikke noen problemer med dette

APOC mener at dette ikke er noe problem i det hele tatt, og at de har sjekket ut dette over hele verden for å se om det er noen markeder de ekskluderer ved å gjøre det på denne måten, melder Ars Technica.

Ifølge EA så vil du like fordelene med denne tvangen mer enn du kommer til å plages ved ulempene ved det. Litt på samme måten som at Blizzard har fjernet LAN-funksjonaliteten i StarCraft 2 til fordel for tvungen bruk av Battle.net.

I en verden der stadig flere benytter bærbare datamaskiner, og der en dessverre ikke alltid har billig internett tilgjengelig, er det noe snodig at EA insisterer på å stoppe spillere som ikke har tilgang til internett. Og vi kan vanskelig se hvordan et online-rangeringssystem skal ha noe som helst plass i enspillerdelen – med mindre en bygger seg opp perks og andre ting ala Call of Duty 4.

Vil stoppe piratkopiering

Sannsynligheten er dog stor for at EA er fullstendig klar over dette, men at dette er et rent forsøk på å hindre piratkopiering. Ved å tvinge deg til å være tilkoblet internett til enhver tid, vil det være betydelig vanskeligere å piratkopiere spillet.

Så effektivt skal dette være mot piratkopiering at spilldesigneren Samuel Bass sier følgende i et spill:

– Som en fin bieffekt av dette, at C&C4 krever at spillere er online hele tiden for å stoppe juksing, så vil spillet selges uten noen form for DRM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere